Mælkeallergi

Zonekilden

Byens Registreret Behandler. RAB

Mælkeallergi - Laktoseintolerant.

 

Definition og årsager.

Laktose intolerant er en sygdom, der giver mavesymptomer i form af dårlig fordøjelse og problemer med mellemørebetændelse, samt andre allergiske symptomer i forbindelse med indtagelse af mælk.

 

Laktose intolerant skyldes mangel på enzymet laktase i tyndtarmsslimhinden.

 

Laktase nedbryder normalt mælkesukker (laktose) i mindre dele, der kan optages af tarmen.

 

Symptomer på laktose intolerant

Symptomerne forekommer kun i forbindelse med indtagelse af mælk og mejeriprodukter.

 

Symptomerne debuterer oftest i 2-4 års alderen og er:

 

•Mavesmerter

•Oppustet hed

•Mange prutter (flatulens)

•Mellemørebetændelse

•Generelt. (Muskler, organer, led, psykisk, fysisk.)

 

Behandling af laktose intolerant

Behandlingen består i at eliminere laktose, dvs. primært undgå mælk/ Mejeriprodukter, fra kosten.

 

Du kan få din daglige kalk i form af grøntsager og vand.

 

Laktoseindtaget kan genoptages ved sekundær laktose intolerant, når årsagen til denne er behandlet.

 

Laktose tåles dog først igen, når slimhinden er helt gendannet, da laktase er det sidste fordøjelsesenzym, der kommer igen.

 

Forløb og komplikationer

Prognosen er god. Ved primært erhvervet laktose intolerant forsvinder symptomerne, så snart laktose fjernes fra kosten, og kommer ikke igen med mindre, personen igen spiser laktoseholdig kost.

 

Mælk og knogleskørhed.

En af mejeriindustriens hellige køer er, at mælk forebygger knogleskørhed og styrker knoglerne. En undersøgelse af 77.761 voksne kvinder, der strakte sig over 12 år viste, at der ikke var bevis for, at højere indtagelse af mælk og mejeriprodukter reducerede forekomsten af knoglebrud. (Health Science juni 99)

 

Det er også bemærkelsesværdigt, at de lande og befolkningsgrupper, som indtager den største mængde mejeriprodukter, er de samme lande, som har en høj forekomst af knogleskørhed.

I USA lider 15-20 millioner mennesker af knogleskørhed, og 15000 amerikanere dør af hoftebrud hvert år.

 

Amerikanerne indtager flere mejeriprodukter end nogen anden befolkning.

Også lande som Sverige, Finland, England og Danmark har både en høj mælkeindtagelse og en høj forekomst af knogleskørhed.

 

Omvendt ser det ud til at forekomsten af knogleskørhed er lavest i de lande, hvor der indtages færrest mejeriprodukter (Asien og de afrikanske lande).

 

Det kan være en tilfældighed, og der kan være andre faktorer der spiller ind (som f.eks. mængden af animalske fødevarer i forhold til vegetabilske fødevarer), men det er trods alt et vidnesbyrd om at "mere mælk" ikke er løsningen på knogleskørhed.

 

Disse to afsnit ovenfor er fundet på denne side www.nomedica.dk

 

Der er pt. ikke fundet andre forskningsresultater på nettet vedr. mælk og kalkoptagelse.

 

Hvor får alle andre pattedyr deres kalk til knoglerne fra, de drikker jo ikke mælk?

 

 

Zonekilden. CVR. 31191742 l Mobilpay 83836 l Nordea Reg. 2414- kontonr. 6274400933